Thursday, January 15, 2009

'kesah' hari ni

Memang rutin harian aku bangun pagi memang tak kisahkan sarapan pagi. dah tentu kena ada orang lain yang tolong siapkan semua. Nak tau kenapa? Sebabnya:

1. Balik dari kerja waktu petang ajer, akulah yang bertongkos lomos berperang kat dapur. (mak dah retired kerja-kerja memasak ni). sampai ajer rumah tukar baju, terus masuk dapur.. zas... zas... masklah apa yang ada.

2. Lepas tu aku memang pantang tengok dapur bersepah, dah tentu lah aku yang kena mengemas kan?

3. Kain baju pulek... agaknya dah memang ditakdirkan aku suka main air kot, semua baju kerja aku basuh tangan (baju aku jerlah). pulak tu kena ada softener sekali, tak wangi tak nak. ceh!! banyak hal ek

4. Oleh kerana aku ni Melayu tulen, dalam rumah tak pakai kasut lah kan. bila terasa kaki macam tak best, sapu rumah pulak (walaupun orang2 tua kata sapu rumah malam2 lambat rezeki) aku pedulik aper.. yang penting bila aku jalan, rasa 'best'. yang lain tolak tepi!!!

akibatnya, bila dah penat buat semua kerja kat atas, aku jadik

~ malas nak mandi sebab dah penat sangat`
~ malas nak kemas kain baju yang dah kering sebab aku memang tak suka lipat baju....
~ akan tido awal, kalau aku tido pukul 10 tu dah kira lambat jugak. selalu mak kata aku ni tak
produktif. tak ada anak dah tido awal, ada anak kang haru leeeeerrrr

Morale of the story, ambik maid sorang, bagi gaji banyak sikit, dia buat semua kan?? kan??

Wednesday, January 14, 2009

my first time

hello everyone

this is really my first time

my first time blogging and i still can't believe this!!! and please for those who knows me (if any), don't question so much!!

just when i woke up this morning i decided to do something new, for the sake of new year ( dah terlambat tapi hello, tak sangat kan?)

happy working!!!