Friday, March 19, 2010

mau cuti!!!

Secara tak officialnya, hari ni patutnya last day kerja (walaupun surat MC dari doktor PCM tak dapat lagi).. i don't care...nak jugak cuti mggu depan.. Doktornya baik mengoffer MC, kita pun dengan baiknya mintak lah banyak sikit.. haloba kan????
Hari ni kerja pun cam tak kerja sebab dah menghandover semua kat bos. Pun mood nak kerja dah takda.. Orang duk tanya,
"ko tak meletup lagi?"
maknanya dah memang patut cuti lah kan...
So motip sebenar ialah nak wish kawan2 seofis SELAMAT BERKERJA... wawawawa..
korang kerja, aku coti!!!!!!!



Wednesday, March 17, 2010

mana peri kemanusiaan

Kalau tengok kat tv sekarang mesti ada ajer cerita2 pasal buang bayi ni. Sensetap betul aku dengar, macam senang ajer dorang ni mengandung, macam senang ajer dorang ni bersalin.. Tup.. tup.. sampai hati dorang buang anak tu.. Padahal orang yang nak sangat anak ni, kalau di bagi kat deme, aku rasa harus sujud syukur dalam anak....


kan ke sangat comel baby nih...



Ok, cerita pasal bersalin ni, by right aku tengah tunggu hari jer..Minggu ni last week kerja sementelahnya (ewah) doktor dengan baiknya tanpa di minta2 nak bagi cuti minggu depan.. selamat cuti aku.. At the moment, aku ni dikira 50-50 bersalin normal atau ceaser sebab uri anak ke bawah sikit... Harap2 dah nak bersalin kang eloklah hendaknya, takut jugak nak ceaser tu... Sama takut jumpa dentist.


Ok.. nanti sambung lagi.



Monday, March 15, 2010

........

Post hari ni ialah post yang takda motip sebab jap lagi nak balik. Nak g jumpa doktor kerana ketidaklaratan dan kerana baby telah menyiku perut mama dia malam tadi.

Motip sebenar ialah.. nak MC. hahahahaha...

p/s : kemalasan telah melanda diriku, harap maklum..

Friday, March 12, 2010

Love you...

http://www.youtube.com/watch?v=8X_d_3slLz0




Spending another night alone,

Wondering when will I ever see you again.

Thinking what I would give

To get you back baby.

I should have told you how I felt then

Instead I kept it to myself.

I let my love go unexpressed,

'Till it was too late,

You walked away.

Chorus:

Was it something I didn't say,

When I didn't say I love you.

Was it words that you never heard,

All those words I should have told you.

All those times,

All those nights,

When I had the chance to.

Was it something I didn't say,

Was it something I didn't say.

Always assumed that you'd be there

,Couldn't foresee the day you'd ever be leaving me.

How could I let my world

Slip through my hands baby.

I took for granted that you knew,

Oh love, the love I had for you.

I guess, you never had a clue,

'Till it was too late,

You walked away.

Chorus

All the words were in my heart,

Well, they went unspoken.

But baby now my silent heart,

It is a heart that's broken.

I should've said so many things,

I should've let you know,

You're the one

I needed near me,

But I never let you hear me.

ohh butterscotch



Gardenia, sedap di makan begitu saja...

Memang betul2 sedap. Satu buku roti ni boleh habis 2 hari, makan sorang tau. Mungkin antara penyebab peningkatan berat badan yang dah mencecah 71kg mggu lepas, but who cares!!! Asal mama & baby kenyang kan??

Harap maklum, aku tak pernah kerja dengan Gardenia.. dan bukan sedara mara yang sewaktu dengannya..

Wednesday, March 10, 2010

Perit during Ramadhan

hokey.. entry kali ni nak cerita pasal makanan yang tak boleh sentuh langsung masa Ramadhan tahun lepas (masa tu aku tengah nak masuk 3 bulan pregnant)


salah satunya, yang ni..



ingat lagi lepas makan ajer satay yang adik interframe aku beli kat bazzar, terus muntah tak hengat... lepas pada tu sampai hari ni aku tak sentuh2 pun satay.... padahal peberet tak hengat dulu.. ada ubat tak weiiii???


pastu, yang ni..




kesah ayam percik ni, aku dgn Mr Hubby pergi KKB (Mr Hubby suka sangat usik aku nak ajak makan kat KKB tau, ntah apa yang ada kat sana pun tak tau) tapi kali tu, aku ikutkan jugak... ntah2 dia mengidam ke kan.. mana tau..hehehe... ok.. balik tu cam confident tak muntah kali ni.. tapi hambik ko, lepas makan jer.. keluar balik (ditambah dengan perasaan tak siok dan macam2 perisa yang keluar).. jgn bayangkan hokey.. ngeri tau..


lagik... air oren twister tu.. rasa2 nya cam banyak dah minum time mengandung tu.. sampai hari ni tak sentuh2 lagi.. muak tahap cipan dah....

tapi kalau nak di ikutkan masa tu, takda apa pun yang sedap kecuali nasi panas & telor goreng (itu pun nak hampir2 muak tahap cipan).. air masak pun tak sedap.. hadoiii.. hilang lah 5 kilo masa tu..

P/s : Aduyai, sapa kata senang nak mengandung korangggg....

My pregnancy

Weehuuu....

Tiba2 je nak citer pasal my pregnancy.. Kisahnya, balik ajer dari umrah, mulut dah rasa tak best.. Series, ingatkan pasal asik makan ikan ajer dalam flight, tak dapat chicken langsung (nangis dah terbayang2 dapat makan chicken)... not so bad lah fish filet tu, tapi tekak dah tak boleh terima...

Touch down jer, rasa macam dah ok (waaa.. masa ni tak sabar dah nak jumpa Mr Hubby).. balik tu makan2 kat rumah pakcik sambil bukak2 cerita masa kat Mekah.. still rasa ok lagi..

Lepas tu baru rasa loya, muntak sikit2 (ingat ke jetlag, ada kaitan ke??).. lepas tu hujung mggu terus balik rumah my MIL kat kuantan.. dah asik muntah ajer, my MIL kata g lah klinik. Masa tu lah aku tau aku ni mengandung 5 mggu.. Meaning that, masa aku 2 mggu kat Mekah, aku pregnant mggu ke 3.... nasib baik lah takda apa2 masa tu... aktif betul aku masa tu... yelah, bawak parents lagi..

Lepas ajer tau pregnant, dia punya Sindrom Muntah2 & Mual2 ya Rabbi Allah ajer lah yang tau.. pulak tu kena teruk masa bulan posa... Adoyai.... rasa serik nak makan masa tu.. kena urine infection lagi. Nasib baiklah tak kena masuk air, dah lah penakut..

Elok2 ajer hari pertama Raya, aku boleh makan (masa ni betul2 masuk 4 bulan) . Nasib baik lah kalau tak wajib aku menangis di pagi raya, dah le raya pertama kali kat Kuantan.. mak jauh, pak jauh.. hehehehe....

Dan oleh kerana baru elok dari muntah2, aku langsung tak ambik gambar dgn Mr Hubby di pagi raya.. dah lah pertama kali raya bersama.. sedih tauuuu.. Takper, kalau ada rezeki lagi, tahun ni raya ambik gambar bertiga.. Insya Allah :)

Adios....