Monday, June 28, 2010

My day at Giant

Hari ni Alya yang buat posting tau..



Mama & Papa bawak Ya Giant semalam sebab nak g beli pampers & susu Ya. Susu Ya cepat habis sebab Ya tak suka susu dah sejuk, dah nak tido Ya nak susu sikit (gendang gendut tali kecapi, kenyang perut Ya tido) hehehehe...



Dengan berbekalkan susu sebotol, Ya pun masuk lah kat dalam Giant.. Wah!! Ramainya orang... Giant buat sale untuk barang2 anak.. Ala, kalau tak pasal sale pun Giant memang ramai orang pon... Papa pegang Ya, Mama tolak troli..



Kat Giant Mama belikan Ya baby carrier.. Bila Mama letak Ya dalam baby carrier (Papa yang pakai) terus Ya melalak, Ya terkejut... tak pernah Ya jumpa benda tu..





Tapi petang semalam bila Ya duduk balik dalam baby carrier tu macam best pulak.. Papa yang dukong.. yeay! yeay! bolehlah Ya jalan lama2 sikit....





(Papa posing dgn Ya)

Ok, itu saja dari Ya..

Thursday, June 24, 2010

Jawapan KEJI!!

Me : Hish.. musykil lah

Friend : Nape...

Me : Aku tak tau masa anak aku lahir hospital dah sunatkan ke belum

Friend : Ko check lah

Me : (Terpinga2, dah tentu aku tak tau sebelum n selepas macam mana kan??)

Keji sungguh jawapan.. Keji hokey!!

Wednesday, June 23, 2010

Welcome to the world sayang


Presenting my baby Wan Nur Alya Amina....

Selamat melahirkan pada 6 April 2010 di Putra Medical Center, Bukit Rahman Putra pada pukul 3.37 petang.

Actually masa nak melahirkan alya, aku dah 41 minggu 3 hari.. hari2 jenguk kalau2 ada tanda2 nak bersalin.. dalam hati pikir takkan taknak beranak2 lagi ni.. biar betik kan?? dah lah anak sulung, buat aku berdebar2 jer.. Hari senin sebelum g spital, semayang dulu kat rumah..mintak2 maap dulu dgn mak abah, adik2 (sob..sob.. adalah cerita hindustan sikit kat situ) pastu straight g spital...

Sampai ajer kat sana doktor seluk n kata dah 2 cm.. tak payah induce lah. Nak bagi normal lah konon ni.. oklah, kita pun masuk wad.. en hubby kena temanlah kan, kang isteri dia ni nangis takda orang teman kang satu hal pulek.. dah lah ratu air mata.. hehehehe

Esok pagi kena seluk lagi (sangat sangat tak suka tang seluk2 ni) nurse kata dah 3 cm.. tgu doktor datang pukul 10 doktor seluk lagi.. dia kata nak induce n pecahkan air ketuban.. waaa... dah suspen di situ.. nurse datang dengan jarum besar nya, kita dah dup dap dup dap.. matilah haku, bukan main besar lagi jarum.. sambil pejam2 mata tak hingin menengok.. akhirnya selamat masuk air.. lepas satu seksa.. masa seluk2 nak pecahkan air ketuban pun satu hal jugak.. tak jumpa2 jalan.. dalam hati ape ke lama sangat nak pecahkan air ketuban ni.. tiba2 .. dush.... keluar air macam banjir...selamat...

first 2 hour ada sedikit eksen tak sakit sangat.. pukul 1 jer, dah rasa tak tahan padahal baru 4 cm.. aku mintak penthadine n doran sorong masuk labour room.. tapi rasa sakit tetap macam biasa n makin bertambah sampai pukul 3.. nasib baik hubby ada, habis sakit tengkuk en hubby kita kerja kan.. (nasib baik ada abang.. eceh) bila rasa nak meneran cepat2 suh en hubby panggil nurse, masa tu nurse kata dah 10 cm.. rasanya cam sembelit besar sangat dah masa tu... dah akhirnya 3.37 petang lahirlah anak dara ni...


that's all for now..