Friday, November 26, 2010

Kalau taknak jaga anak, jangan buat anak!!!!



Aku memang emo kalau nampak orang jaga anak tak sungguh2. 

Pagi ni aku nampak satu video ni. Mak sendiri mandikan anak gonyoh punggung anak dengan kaki. Budak tu nak naik lemas kena siram dgn air. Aku rasa nak terjun dalam vedio tu lempang mak dia laju2. 


BODOHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!! 


Aku terbayang Alya kena buat macam tu.


KALAU TAK RETI NAK JAGA ANAK, JANGAN BUAT ANAK LE..



PERANGAI MENGALAHKAN SETANNNN.. AKU BENCI!!!!!!!!!!!!!!



Dah menitik dah air mata aku...........

Thursday, November 25, 2010

Citer dulu2 yang memang aku ingat sampai sekarang

Kalau ikut2kan citer dulu2 aku rasa lagi best.. Citer sekarang banyak citer Indon je, sungguh le aku tak berkenan. Macam takda citer lain. Tak 1 Malaysia langsung (huih... dahsat)





No 1 dalam ranking aku mestilah SUPERMAN..... Yuhuuuu.. Memang all time favourite la nih. Habis adik beradik tengok superman. Walaupun Superman pakai seluar dalam MERAH kat luar, tetap mantap di hati ku. Sikit punya daring dia berpeluk dgn Lois tu.. jeles aku...




No 2 dalam ranking KESATRIA BAJA HITAM. Kalau tak salah ni citer2 zaman 80an...  Balik dari sekolah rendah je tunggu depan TV citer ni.. Takda apa yang menarik tapi Hero dia sikit punya hansome sambil2 tunggang motor besar... Ai, mak tergoda uu.. aauuwwww.. (sape yang tak tau citer ni pergi google sendiri)



No 3 dalam ranking citer OSHIN. Sikit punya panjang citer dari dia kecik sampai tua. Beratus episod rasanya cerita ni.. Gigih betul pengarah dia.. Kagum2.... Ni pun dah 2, 3 kali ulang kat TV.






No 4 dalam ranking, kartun JEM AND THE HOLOGRAM. Nama pun kartun kan, tentu tak munasabah. Bila pegang anting2 bintang dia tu dah tukar jadi penyanyi. Memang tipu tapi aku tengok jugak... Lepas tu maki sebab dia tipu... Tak paham betulllll







Dan yang memang ingat sekali citer ni MOERO ATTACK.. Hui la... Citer ni sampai aku berazam nak jasik macam dia dolu2.. Sikit tinggi punya cita2. Padahal cite tu pun tipu jugak. Pukul bola tampar macam ada kuasa hebat plus ada macam2 gaya.. Tipu!! Tipu...



Tapi ko tengok jugak ain oiiiiiiiiiii....

Monday, November 22, 2010

Dulu-dulu adalah kiut yer tuan-tuan


(gambar masa kecik dolu2)


Boleh teka kan aku yang mana satu?????


Tentula yang sangat konfiden merasakan dirinya boleh buat iklan rambut walaupun muka kelat2 tapi masih kuit kan????


Posing dah cantik dah duk bersandar kat tiang.. Rasanya part posing ni memang dah jadik tebiat dari kecik sampai besar.... Ye, sampai besar pun boleh posing lagi... Ha, yang tu entry lain kali yer.. Mesti orang tak sanggup nak tengok..


Rasanya bahagian kiut aku tu menurun kat Alya kan???
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
sakit ajer ati kan
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.







macam aku kan?? kan?????

harap bersabar yer. hehehehe


Friday, November 19, 2010

Tanda2 kamu tidak patut patuh pada BOS....

Semacam je tajuk hari ni, apa hal?????

Hehehehehe.. Saje la sementelahnya baru dapat kerja baru ni, tiba2 nak buat post pasal BOS ni.

Ok, meh tengok tanda2 korang tak patut patuh pada BOS korang.

  •  mula2 korang masuk kerja suara dia ok. Tapi makin lama makin nyaring, dan nyaring, dan nyaring, dan nyaring.. Mula2 tu boleh cakap dia ada masalah kotak suara.. tapi kalau dah lama2 maknanya ada wire suara dia yang bermasalah, atau dia memang suka menjerit. Kalau sehari sekali takper, kalau banyak kali hati wa panasssssssssssssssssssss

  • next, bila bos korang takda kerja lain. Nak monitor setiap saat apa yang korang buat sekarang. .Balik dari tandas je, dia interkom tanya dah siap ke belum atau dia ingatkan lagi nak kerja siap hari ni. WTF???? takkan tak boleh g tandas?? Kalau kena batu karang BOS korang nak tanggung???? Ada???

  • pastu, korang sampai tak boleh  nak borak dgn kawan sebelah cubical pun. Kira cam duk la ko jadi kera sumbang kat cubical tu.. Kalau la cantik sangat cubical tu takpe la kan.. Ada pulak gambar hero Shah Rukh Khan (untuk yang minat Hindustan), ada gambar Tom Cruise, ada gambar Fahrin Ahmad ke. ada la jugak maap Cik Kiah oiiiiiiiiiiiiiiiii...

  • Yang paling sakit jiwa, dia start burukan ko kat staff2 lain. Apa halll....????? Yang ni memang konpom sakit jiwa. Siap boleh kol ex staff buruk2 kan korang. Jenis BOS macam ni memang ada masalah mental. Ini ada tanda2 ko kena TEKAD blah.......

Yang dah jadik BOS, baik korang tengok kalau2 korang duduk dalam mana2 kategori....


WATCH OUT!!!!!

Thursday, November 18, 2010

Finally, I got that good news....



Alhamdulillah. Finally I got a new job...

Nak mula tahun baru dgn azam baru...

Hish!! Tak tau nak komen apa dah... excited nih....

Wednesday, November 10, 2010

Spesis baru.. cun punya wa cakap sama lu


Dah tengok gambor???

Kita ada rancangan National Geographic hari ni ok..

Spesis baru monyet dijumpai di utara Myanmar. Dan yang bestnya spesis ni boleh dijumpai masa hujan je... Mudah kan???? Maknanya dia dah tentu tak kawan dgn kambing....

Nama special dia Rhinopithecus Stykeri. Memang tahap tinggi la nama dia, haram tak reti nak menyebut. Yang bestnya monyet ni ada hidung yang mendongak ke atas (g telek jap) dan dia akan bersin dengan kuat bila hujan turun (macam2 hal)

So kalau taknak bagi air masuk camner? Monyet ni akan apit kepala dia dgn lutut... Panjang jugak akal kan.. Demikianlah ciptaan Allah..

Sekian, terima kasih.


Skema giler... :)

Tuesday, November 9, 2010

Macam2 soalan pasal PB - Part 1


Haluuuuuuuu……. Ewah, cam Fafau pulak..

Lama cuti Deepavali, blog ni pun tersadai kejap. Sibuk dgn macam2 hal pun sebenarnya hujung minggu.

Ok, masa cuti tu ada la dapat beberapa soalan dari peminat nak beli PB ni. Maklumla, sebelum beli kena lah tanya macam2 kan.


Antaranya:
  
Apa sebenarnya PB tu?

Sebenarnya ada jugak yang tak pernah dengar pasal PB ni. Ingat ke barang apa la kan.. Ok, PB ni Pakaian Dalam Pembentukan Badan (dipermudahkan korset la). Selain dari membentuk badan dgn menarik, ia juga untuk mendapatkan tubuh badan yang sihat & seimbang (dah macam doctor pulek). Ada orang nak turunkan berat badan & maintain badan jadi cantik kan?? Ha, itu lah fungsi dia. Sebab PB ni 70% kesihatan, 30% untuk kecantikan. Tak payah ambik ubat, tak payah bedah2 dah….

Yang asma boleh pakai ke PB ni? Kang sesak nafas camner??

Boleh pakai, jgn risau.. Yang ada senggugut, migraine, darah tinggi, gastri, buasir semua boleh pakai.


 
Boleh hilangkan stretch mark tak?

Kalau pakai PB ni secara berterusan boleh hilang tau. Boleh stabilkan hormon & meletakkan balik rahim tu di kedudukan yang betul. Ha, untuk yang nak try conceived pun boleh cuba (insya allah, makan sekali pil Maharani. Kalau tak cuba tak tau kan?)








Gatal tak pakai PB ni?

Tak gatal pun. Itu lah kelebihan PB ni. Dia ada kuasa serapan yang baik & tahan lama. Tapi jgn tak cuci pulak. Seminggu sekali cuci la.







 Cantik je kalau Heidi yang pregnant...


Tiba-tiba je nah!!!!




Ohh.. memang tensi tengok.

Ok.. nanti sambung lagi k.

Wednesday, November 3, 2010

Announcement!!!


Nak BONUS RM 4k??

Nak hadiah JAM TANGAN berjenama?

Nak pergi MELANCONG???

Nak tabung KERETA????


Ain sedang mencari partner untuk buat business Premium Beautiful.

Anyone interested call me 012 3320725 k

Monday, November 1, 2010

BONES

Semenjak dua menjak ambik channel baru ni, dah takda kerja lain nampaknya .. asik-asik tengok BONES….



Add caption

 
Ye la kan, mula2 tengok citer, pastu tengok aisey.. handsome la pulak mamat ni..

Lama2 terpikat… aduhhhhhhhhhh


 



Tetapi, yang ni??? APAKAH????







Hancur hatiku!!!! Tensi lagi

:: mode = tak ceria ::

update hari ni adalah sangat pendek


pening + penat = tak ceria


tapi kalau nak cerita pasal PB, ain ceria!!!

meh kol untuk tau lebih lanjut....