Monday, February 28, 2011

Jari2 ku sakit semua

Korang ingat tajuk kat atas adalah tajuk semata2 ke??

Bukan...

Aku nak korang sambung lagu tu...  Hambikkkkkkkk.. Hahahahaha


Motip buat tajuk di atas adalah kerana sakit badan yang tetiba datang tanpa diundang.

Nak kata salah tido, BUKAN

Nak kata banyak buat kerja, BUKAN

Nak kata sibuk jaga Alya, PUN BUKAN

Pagi tadi bangun Subuh dengan suara... eh..eh..eh sakit pulak pinggang...eh...

Kan best kalau ada orang tolong2 massage badan...







 harusla bukan aku sebagai model.. ko gila????







 ramai pulak dayang2 yang tolong picit.. owhhhhh.. indah banget






lega sakit-sakit kepala aku... macam banyak sangat kerja kan???







tolong kerat2kan kuku.... picit2 tangan... dah lah urat2 di tangan aku ni boleh nampak dari jauh....

 





 massage kaki aku yang tak berapa nak cantik.. kaki En Hubby lagi cantik dr aku tauuuu...
tapi aku rasa Alya mewarisi kaki aku... nasib la anak oiii






 kan ke indah kalau boleh show off macam ni... niat dah tak baik kan...






selit2 pulak bunga.. mak aiiiiiiii


aku memang suka bermimpi di siang hari...



Friday, February 25, 2011

Jom tengok Salahuddin Al-Ayoubi


Korang ada tengok tak cerita ni kat TV1. Aku pelik sebab tak da promosi untuk cerita buatan orang kita.

Aku jadi penonton setia cerita ni. Kalau korang nak tengok kat TV1 hari Sabtu 7.30 malam dan ulangan hari Ahad 9.30 pagi

Jom tengok catatan pasal citer animasi ni jap.. partu korang layan la trailer dia yer

Saladin pernah memenangi kategori Teknologi Terbaik di Pesta Kartun dan Animasi Antarabangsa Seoul (SICAF) dan Tokyo Big Sight Award di Tokyo International Anime Fair 2007 bagi kategori imej janaan komputer tiga dimensi (3D CGI), kesan khas visual dan animasi.

Animasi terbitan Perbadanan Pembangunan Multimedia (MdeC)

"Saladin ditayangkan di stesen-stesen TV di lebih 20 buah negara seperti Bahrain, Maghribi, Tunisia, Lebanon dan Arab Saudi. "

"Saladin yang menelan kos RM15 juta termasuklah untuk penyelidikan dan pembangunan merupakan sebuah animasi dengan 13 episod setiap musim yang bertaraf antarabangsa."

Update : ada penulis diblog lain yang menyatakan animasi ni tak selitkan unsur2 keagamaan seperti mana yang sepatutkan (dalam hidup beliau). pada pendapat aku, lihat n ambik unsur2 yang baik dalam citer ni..

Peace!!


Senyum kambing pagi Jumaat

Kalau binatang ada laman sosial, agak-agak begini lah ya komen-komen binatang tersebut kat STATUS yg mcm korang selalu post tu…….

Cicak : Tuan rumah baru beli reket elektrik, gua kenduri nyamuk BBQ mlm nih…


Nyamuk : Baru habis ronda rumah Ajoi… kenyang burp, Alhamdulillah...


Aedes: Baru jer selamat bagi injekan maut, yeah!!!


Ayam: Tidaaaaaaaaaaaak, Besok majikan gua mau buat kenduri kesyukuran, gua mau di sembeliiiiihhh!...



Kucing Betina: “Anak i yang ke-5 baru tanya siapa bapaknya. I bingung nak jawab apa. I sendiri lupa bapaknya siapa.”


Ayam : Kawan2…kalu esok guwe tak update…bererti guwe udah di goreng….I luv u all… jangan luper wat kenduri arwah untuk I yaa...


Nyamuk: Siot, sekali drug addict gua hantam daaaa. Gua positif HIV AIDS... uwaaaaaaa


Cicak : Mau ke ke bilik air anak tuan rumah jap … baru beli videocam baru …


Kucing: Baru je add awek sebelah umah... keturunan PARSI beb!!!


Tikus: Operasi malam ni... selongkar kitchen kabinet... sape nak ikot?



katak : malam ni nk wat konsert la..da lama x ujan ni..hangat oii..


ular : rasa mcm nk makan lauk telo la malam ni..mana nk cari ek..


Anjing: Aku tension bila ada mat rempit berkumpul tepi rumah aku tiap malam. Nak tido pun x senang hanjeng punya org.


Kuda: Patah kaki; Rider aku bangang salah timing bila nak lompat pagar, sekarang rehat kat kandang.



Gagak: Tadi jumpa ayam KFC. Jangan jeles


Burung Kakak Tua: Penat betul nk ubah stigma masyarakat. Walaupun aku Burung Kakak Tua, tapi aku burung Jantan!!!


Babi hutan: susah betul nak cari makanan halal sekarang ni.


Kera: semalam GF aku bagi bunga. Sedap jugak kunyah



Lalat: Asyik hurung bangkai je. Alhamdulillah hari ni jumpa nasi bungkus.



Sotong; Aku bengang bila tapak sulaiman ejek aku si lembut


kucing : update petang karang tepat jam 5.00pm slow ngendap ala2 pink panther nyurik ikan bawal kepunyaan kaklelamajnun...


lipas : merasmikan pengunaan kepak baru sekali bila dikembangkn... gerun tengok mmber aku kene tarik dgn jeli2 panjang kepunyaan cik cicak..eee seram nyeee... .


itik serati : hahahhaa lawak2 ayam serama tu ade hati jalan tersengguk2... .nk tiru aku le tu.. lol... .


Ikan laga: Boring sey, duduk sorang2 dalam tanki ni.


Ikan parang; Kurang asam punya manusia, letak gambar aku kat depan bekas keropok


Ikan Jerung: Kenapa x de sorang pun nak add/approve aku.


Ikan Sepat: Terkenang jiran sebelah yang dah dijadikan ikan pekasam. Al Fatihah


Ikan Bilis: Wah ramainya kawan kita. Tahniah remy, ko kawan aku yang ke 5000.




Dah, g buat kerja!!


Wednesday, February 23, 2011

Tinggi cita2 aku

'Anda seorg yg berwawasan 2020,mempunyai fahaman sendiri & selalu puji diri sendiri tidak kira di mana jua anda berada..anda mungkin akan menjadi perdana menteri satu hari nanti..peace:)'


Izinkan aku perasan sekejap tang PERDANA MENTERI tu... Kembang kempis hidung aku ......



Ini adalah gara2 kuiz Apakah Karaktor Anda Dalam Hantu Kak Limah Balik Rumah!!  kat facebook


Perdana menteri korang...... fuhhhh.....


Berangan la banyak2 ain oiiiiii.............







Monday, February 21, 2011

Penyakit hati ...

Recently aku tengok ramai betul orang yg duk gaduh2 dalam blog.Padahal dorang ni tak berjumpa pun.. semua duk kat alam maya je.


Ada satu lagi penyakit yang aku tengok sekarang ni. Yang suka menunjuk2 harta. Mintak maafla kalau ada yang terasa tapi bab2 menunjuk2 harta ni aku memang tak berkenan. Kalau korang buat cam Saiful Nang aku nak tengok. Siap buat tempat untuk warga prihatin. Baru kelassssss.... (aku bukan sedara mara dia, jiran tetangga mahupun kawan2 dia ok....)



Aku akan lebih respek ko kalau



* Simpanan ASB ko memang dahsat banyak

* Ko menyimpan kat Tabung Haji.. jangan setakat menyimpan je, daftar la terus nak g haji. Duit dah banyak kan??? Takkan nak kata tak mampu lagi... tak pun ko kata sampai seru lagi. Tak pun g la umrah dulu.. G melancong sana sini beli barang branded boleh pulak.....

* Banyak lagi rumah anak yatim yang daif tempatnya. Nak belajar pun tak selesa. Orang2 cam ni kalau korang tolong lebih berkat.

Bukan nak kata la ye, orang2 yang suka2 sangat menunjuk harta yang dia beli ni secara sedar ke tak akan  timbul rasa riak dalam hati.


Untuk difikir-fikirkan...... dan ingatan untuk diri sendiri juga.......



Friday, February 18, 2011

From Segamat With Love

Last week kitorang g Segamat menjengah adik aku yang baru pindah sana. Nak tengok anak buah sekali la ni.




 ada stail la Rayyan




 Masa dia nak isap jari tu siap ambik sapu muka dulu baru isap jari




 anak dara aku




kalau besar kang gaduh-gaduh siapla korang... ni pun Alya dah pandai nak kawan2 ngan Rayyan





ikut muka mie


 and lastly but not least, mestila......... Mr Hubby











KRU




Sebelum aku cakap banyak korang g layan dulu lagu tu.

Seperti biasa aku kan baik, siap ada lirik lagi... karaoke la korang yer.....


Kisahnya pasal KRU sambut 19 tahun dorang dalam industri seni tanah air ni.

Semalam HOT FM KREW Fara, AG & FBI nyanyi lagu KRU sorang satu. Pengsan jap dengar dorang nyanyi... sungguh ke tengah laut okey. Dan sempena dorang berhempas pulas nyanyi semalam KRU sendiri datang dalam konti nyanyi.


Syiok melayan HOT FM pagi tadi, sambil2 nyanyi lagu KRU yang lama. Fuhh.. aku ingat lagi rupanya. Banyak gila nostalgia lagu KRU ni dari zaman2 kat MRSM Jasin lagi... Hilang stress aku....


Daaaa..............


Thursday, February 17, 2011

Gaya alya yang korang belum tengok...

Ni aku kira special edition jugak la ye....


Bukan gambar aku tau, gambar Alya yang tak pernah ditayangkan di blog ini.

Apa hal nak letak gambar aku. Takda orang nak tengok...




 Ni masa kat hospital. Aku tengok dia masa dia keluar dr perut aku je, pastu nurse ambik sampaila aku sibuk nak tengok balik anak aku malam tu.....




 Alya suka sangat buat gaya yang meruntuh jiwa cam ni.




 Gaya bebas anak aku... dah pikir masalah negara ke nak???





 Dah aku kata yang macam2 gaya dia buat




 Kecik2 dulu aku pun tak buat gaya2 cam ni. Kamu dapat dari sapa la anak oiiii....





Alya gemuk masa ni.. khasiat susu ibu la katakan.....


and lastly, gambar ni yang aku paling suka...

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.




Wednesday, February 16, 2011

Anak dara demam lagi...Camne nak update


Hati tak senang, camne nak update.. korang dengar lagu je dulu yeeee......


Emo jap. Ya, cepatla sembuh nak, mama risau..... :(


Anyway, aku memang minat ngan group ni.... Touching2 gitu lagu dia...



........... aku letak lirik sekali, boleh korang karaoke kan????


Spending another night alone
Wondering when
I'm gonna ever see you again
Thinking what I would give
To get you back, baby

I should have told you how I felt then
Instead, I kept it to myself, yeah
I let my love go unexpressed
'Til it was too late
You walked away

[Chorus 1:]
Was it something I didn't say
When I didn't say, "I love you"?
Was it words that you never heard
All those words I should have told you
All those times, all those nights
When I had the chance to?
Was it something I didn't say?
(Something I didn't say)
Was it something I didn't say?
(Something I didn't say)

Always assumed that you'd be there
Ooh, ooh, couldn't foresee
The day you'd ever be leaving me
How could I let my world
Slip through my hands, baby?

I took for granted that you knew, yeah
All of the love I had for you, yeah
I guess you never had a clue
'Til it was too late
You walked away

[Repeat chorus 1]

[Bridge:]
Oh, oh, all the words were in my heart
Well, they went unspoken
Baby, now my silent heart
Is a heart that's broken
I shoulda said so many things
Shoulda let you know
You're the one I needed near me
But I never let you hear me

[Chorus 2:]
Was it something I didn't say
When I didn't say, "I love you"?
Was it words that you never heard
All those words I should have told you
All those times, all those nights
When I had the chance to?
All those times, all those nights
When I had the chance to
Was it something I didn't say?
(Something I didn't say)
Was it something I didn't say?
(Something I didn't say)

Something I didn't say
(I'm so sorry, girl, so sorry)
Something I didn't say
(I'm so sorry, girl, so sorry)

Something I didn't say
Something I didn't say



Enjoy k!!!!

Friday, February 11, 2011

Mari tengok apa ada dalam beg....

Tajuk2 yang macam di atas tu ada 2, 3 makna ye tuan-tuan..


Pertama, samaada ko saje nak show off apa ada dalam beg tangan ko. Cam ada barang2 yang mahal dalam tu.


Kedua, ko memang takda kerja kat ofis, padahal kerja bersusun tapi sorok2 nak update blog jugak.


Tak pun, ko sememangnya takda idea apa nak tulis. Tapi disebabkan dah 2 hari tak update blog rasa meroyan ko datang balik.


Aku yang no 3 yer...






 Beg yang besar boleh muat pampers & baju anak sekali




dari atas, beg makeup, purse, Rexona, Safi Rania Gold (aku dah tua dah rupenya) Eliz. Arden set, Nivea lotion & lastly kipas... huhuhu.. over mak kan????????




 Eliz. arden ku ada 4 tingkat korang..... blusher, eyeshadow 2 tingkat, yang 1 tingkat lagi aku tak pernah pakai....




entry ini adalah gara2 laptop ku yang kena repair seperti di atas....

dah, sambung kerja....


Wednesday, February 9, 2011

Aku layan lagu lentak lentukkkk

Bila dengar kata ada persembahan Fran kat Istana Budaya macm teruja plak nak dengar lagu-lagu lama. So aku pun gatai tangan google la tepon baru Mr Hubby belikan tu… Meh tengok senarai lagi lama yang membuatkan aku tiba2 mual seketika….


·         Akulah Kekasihmu by Axl’s

          Aku wondering Axl’s tu untuk apa agaknya. XL, double XL, triple XL tau la aku….


·         * Bila cinta di dusta by Screen

         Geli-geleman kejap…. KOrang tau tau, sambil2 aku menaip ni aku dengar sekali lagu ni.

         HAZABBBBBB  okkkkkkkk……. Aku wondering camne aku boleh absorb lagu2 cintan cintun           tangkap leleh macam ni…… Owh… pengsan jap….


·         * Bila hati dah saying by Scorr

 Scorr aku tak tau, SCORE aku tauuuu….

·         * Disana menanti di sini menunggu by Ukays

Aku cukup-cukup tak setuju dengan lirik lagu ni… tajuk apatah lagi..Lagu cam gempak, kalau penyanyi hansem cam Anuar Zain aku terima lagi… Sapa yang reka lagu ni yer???


·         * Disana mawar disini penawar

Aku rasa nak campak lagu ni ke lautttt.. Ke lauttt ok.. Korang dengar sendiri la. Malas aku nak cakap lagi…


·         * Kau tetap dalam anganku by Azie

Aku tido jappp… Korang tolong kejutkan lepas lagu habis ye. Bosan habis ni..
ZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz……………………………………………


·         * Kekasihku di ambil orang by Lemon T

               Mesti nama kumpulan di ambik sempena air feberet group ni..  Air lemon. T kat belakang dorang   belasah letak..  Apa pun, padan muka kekasih dia kena kebas….



Tak tahan nak sambung la korang. Lagu aku dengar pun sekerat2, panas telinga dgr lagu2 ni. Kalau kawan aku masa diploma dulu kata lagu2 camni lagu2 sampah…. Tapi sapa yang bercintan cintun elokla dengar lagu2 ni. Kalau frust jangan, ada yang terjun bangunan kang…


Masa duk scroll2 lagu ni keluar surah As-Sajadah.


Insaf kejap.


Baik aku dengar kejap. Dah, g buat kerja.





Tuesday, February 8, 2011

Jimba-jimba di Gambang Resort City

Korang kalau entry2 pasal mandi ni suka sangat kan….. tak sempat2 aku nak update.


Semalam internet down kat ofis ni. So, tak boleh la aku nak menghupdate. Malam tadi setelah sekian lama baru aku memasak.. masak yang simple2 je. Asal lepas makan malam aku n Mr Hubby udah….


Arrr.. jom tengok gambar.. korang bukan nak dengar sangat aku membebel kann.. kann...



 Promote jap

 dan seperti yang telah dijanjikan....

jeng... jeng... jeng...


acara mandiiiii yang ditunggu-tungguu.....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
kena la bersusah payah sikit.. nama pun acara mandi kannn????







posing sikit








si kecik posing




 si kecik kena jemur...





mata mama layu... ngantuk seiiiiii





 harus la gedik2 sikit.....





makcik2 yang setia layan anak dara






 boleh jadik Charlies Angel kan???




 tapi tak seksi.... ko nak kena kejar dgn mak sila la seksi kan diri....




 tak larat dah nak angkat mata





lastly, gambar bawah meja, dalam meja, bawah kerusi harusla ada..... baru la betul trademark Alya Amina..





Saturday, February 5, 2011

Ber 'jimbara' di Gambang Resort

Tak boleh nak update sekarang... Nak berjimbara dulu.. Habis guling2 baru update k......




HAPPY CHINESE NEW YEAR!!!!!!!!!!!





p/s : kalau nak tengok gambar orang mandi jgn lupa check blog ni nanti tauuuuuuuu