Friday, February 25, 2011

Jom tengok Salahuddin Al-Ayoubi


Korang ada tengok tak cerita ni kat TV1. Aku pelik sebab tak da promosi untuk cerita buatan orang kita.

Aku jadi penonton setia cerita ni. Kalau korang nak tengok kat TV1 hari Sabtu 7.30 malam dan ulangan hari Ahad 9.30 pagi

Jom tengok catatan pasal citer animasi ni jap.. partu korang layan la trailer dia yer

Saladin pernah memenangi kategori Teknologi Terbaik di Pesta Kartun dan Animasi Antarabangsa Seoul (SICAF) dan Tokyo Big Sight Award di Tokyo International Anime Fair 2007 bagi kategori imej janaan komputer tiga dimensi (3D CGI), kesan khas visual dan animasi.

Animasi terbitan Perbadanan Pembangunan Multimedia (MdeC)

"Saladin ditayangkan di stesen-stesen TV di lebih 20 buah negara seperti Bahrain, Maghribi, Tunisia, Lebanon dan Arab Saudi. "

"Saladin yang menelan kos RM15 juta termasuklah untuk penyelidikan dan pembangunan merupakan sebuah animasi dengan 13 episod setiap musim yang bertaraf antarabangsa."

Update : ada penulis diblog lain yang menyatakan animasi ni tak selitkan unsur2 keagamaan seperti mana yang sepatutkan (dalam hidup beliau). pada pendapat aku, lihat n ambik unsur2 yang baik dalam citer ni..

Peace!!


2 comments:

  1. taktau pun pasal ada cite camni...
    apelah rtm ni kan..cite yg bagus2 camni kasilah promosi kaw-kaw punye

    ReplyDelete
  2. tu la pasal.. akak pun sebab tertengok, tu yang tau tu...

    dah namanya rtm.. cam tu la

    ReplyDelete