Tuesday, May 24, 2011

Orang buat baik aku kenang sampai sekarang, orang buat jahat lagi aku kenang

Aku ingat lagi masa belajar dulu ada sorang kawan ni aku sangatla kenang budi bahasa dia. Tapi aku tak ingat nama penuh. Aku panggil dia Cuda je. Orangnya memang lemah lembut, baik. jarang la aku dengar dia meninggi suara. Kalau bad mood duk diam2. Lepas sembahyang rajin mengaji. Kalau aku ada abang memang aku rekemen kawan aku ni. Masalahnya aku sulung. Abang angkat ada la..


Pernah satu hari dia bad mood. Aku gatai mulut menanya macam2 tetiba dia marah kat aku. Aku diam la, tak menjawab since dia pun tak rajin marah, so aku dah guess mesti ada benda tak kena. Tetiba dia datang mintak maaf n kata dia bad mood. Siap pegang aku lagi ni cakap maaf. Tersentuh pulak rasa.


Tak ramai dari kita mintak maaf yang betul2 bawak kesan. Kebanyakannya mintak maaf asal cakap je. orang tu maafkan ke tak kita pun tak pasti. Macam hari raya jugakla, mintak maaf & mintak halalkan makan minum tapi tak sampai ke hati pun. Camno???



Aku pun sama je sebenarnya......





No comments:

Post a Comment