Friday, July 29, 2011

I heart you mama...

Dalam hati sangat berkobar2 untuk maki orang minggu ni tapi sebab hari ni dah Jumaat & nak masuk Ramadhan, sudah2 la dengan episod memaki ni ye.


Anak dara dah pandai protes dah sekarang. Kalau tak dapat apa yang dia nak, mulala baring atas lantai, nak baling barang. Semalam dia berak sembelit. Lepas aja aku basuh berak dia, dia ambik pampers tu & buang kat kat lantai bilik air. Boleh??? Protes punya pasal.. Padahal dia yang sembelit.


Semalam dekat 5, 6 kali keluar masuk bilik tido. Sibuk nak main. Last2 En Hubby bawak masuk dalam bilik & suh aku dinner dulu. Anak dara takut sikit ngan papa dia, papa dia tak bagi muka sgt. Asal aku batuk j, dia sebut 'ma'. Hehehehe. Bila aku masuk bilik rupanya dia dah tersedu2. Terus baring atas perut aku & tertido kat situ.




rupa nakal anak dara...



Wednesday, July 27, 2011

Anak dara duk ngan atok nenek kejap

Hohohoho....


Lama tak meng-hupdate kan. Bz dgn kerja, dengan tak sihat n yang penting mood tarak.


Hari ni anak dara duk kat rumah atok & nenek sebab pengasuh dia ada hal sebelah pagi. Aku memang tak boleh nak ambik cuti sebab nak ambik masa raya kang. En Hubby pulak ada kerja, kalau tak memang tolak ke En Hubby la tolong menjaga.


Sekali, atoknya kol suh hantar kat dia j. Siap boleh conform2kan lagi jadik ke tak. Excited gamaknya. Aku ni cuak sikit nak nganto sebab anak dara ni kalau salah sorang samaada aku, paknya & pengasuh mesti ada depan mata. Masa yang kritikal ialah masa tido. Kalau tak melalak la budak tu.


Nak tunggu balik kang apa atok neneknya citer pasal cucu sorang tu. Aku rasa ada yang kepenatan tido awal malam ni.





anak dara yang payah nau nak duk dalam car seat sekarang





kadang2 tebiat hisap jari ni boleh bantu kami berehat.. take 5 yo..




Wednesday, July 13, 2011

Friday, July 8, 2011

Hari tanpa anak di sisi - Day 5

Selamat pagi Jumaat 


Hari ni tak sabar2 nak balik kampung jumpa anak dara.
Tak mo citer banyak..
Excited...


Weeeehuuuuu



p/s : entry hari ni auto publish, tak sabor punya pasal...... :)


Thursday, July 7, 2011

Hari tanpa anak di sisi - Day 3 & Day 4 (Combined la pulak)

Ooooo laaaaa anak mama

Mama MC semalam. Mama batuk sampai sakit2 dada. 
Nasib baik alya takda kat sini, mama risau jugak kalau berjangkit kat anak dara mama ni
Kalau alya batuk, alya susah minum susu
Lagi mama susah hati....


Hari ni mama datang kerja macam biasa. Tak sabar mama nak tunggu esok. 
Mama nak siapkan kerja cepat2 hari ni. Esok pagi mama ada appointment kat luar.
Lepas appointment mama tak mo datang ofis dah... hehehe.. mama ngelat


Selebihnya tak sabar nak jumpa anak mama


Si mata bolat
Hidung penyek
Telinga capang


Mama rindu kat kamu nak....



Tuesday, July 5, 2011

Hari tanpa anak di sisi - Day 2

Dear sayang


Sangat tak best bila mama balik ke rumah nenek.
Bukan rumah nenek tak syiok, tapi mama rasa tak excited macam mama balik rumah kita
Kalau balik rumah kita, mesti Alya sambut mama balik.
Boleh la mama cium2 anak mama. Takkan mama nak cium2 Che As pulak.. (buang tebiat namanya)
Mama balik rumah kita pun rasa 'kosong' j. Lagi mama sedih


Susahnya mama nak tido malam tadi.
Mama rasa lambatnya waktu berjalan.
Dari malam semalam mama pinjam buku Che Da nak bagi lelap tido tapi tak jugak mengantuk
Boring nya mama nak


Balik la yang....









Monday, July 4, 2011

Hari tanpa anak di sisi - Day 1

Morning all....


Mood adalah ke laut hari ni.
Anak dara ada kat kampung bersama2 dgn En Hubby.
And ada special request from my MIL & SIL nak jaga anak dara for a week.
Dengan berat hati (sebab benci rindu2 kat anak) tapi nak bagi peluang nenek & makcik dia jaga
& plus En Hubby pun ada kat sana.


kita bagi la can kan??!!


tapi malam tadi sangat terseksa jiwa raga 
tido tak peluk anak
tak cium bau cuk ango dia
tak golek sama2


sapa la yang gentel telinga dia malam tadi... :(((


mama winduuuu nak....



Friday, July 1, 2011

Colbie Caillat - I Do





It's always been about me myself and I

If all relationships were nothing but a waste of time

I never wanted to be anybody's other half

I was happy to say that our love wouldn't last

That was the only way I knew to that you



You make we wanna say

I do, I do, I do, do do do do do do doo

Yeah, I do, I do, I do, do do do do do do doo

Cause every time before we spend like

Maybe yes and maybe no

I can live without it, I can let it go

Ooh, I did, I get myself into

You make we wanna say I do, I do, I do, I do, I do, I do,



Tell me is it only me

Do you feel the same?

You know me well enough to know that I'm not playing games

I promise I won't turn around and I won't let you down

You can trust and never feel it now

Baby there's nothing, there's nothing we can't get through


So can we say

I do, I do, I do, do do do do do do doo

Oh baby, I do, I do, I do, do do do do do do doo

Cause every time before we spend like

Maybe yes and maybe no

I won't live without it, I won't let it go

Wooh Can I get myself into

You make we wanna say



Me a family, a house a family

Ooh, can we be a family?

And when I'm old and sit next to you.



And when we remember when we said

I do, I do, I do, do do do do do do doo

Oh baby, I do, I do, I do, do do do do do do doo

Cause every time before we spend like

Maybe yes and maybe no

I won't live without it, I won't let it go

Just look at what we got ourselves into

You make we wanna say I do, I do, I do, I do, I do, I do,

Love you


P/s : 'Suram' sikit hari ni. Maap la, pagi Jumaat patut nyanyi lagu nasyid. Layan je la kome...