Tuesday, August 16, 2011

Kisah hantu di bulan Ramadhan

Mana ada hantu bulan Ramadhan kan? Kan setan2 semua kena ikat, hantu pun sekali la kan?? kan??


Teringat kisah hantu kat rumah parents masa mengandungkan Alya dulu. Kalau tak salah hari kejadian tu sehari sebelum puasa. Macam ni kisahnya....


Kat area2 atas rumah aku ni ada pusat asuhan kanak2. Ala, pusat asuhan biasa2 j. Tak la glamer2 cam tempat lain. Budak2 bujang ni suka lepak kat depan rumah tu waktu maghrib. Kawasan perumahan ni pulak bersebelahan dengan hutan sikit. Kadang2 ada babi hutan yang tersesat keluar dr hutan tu. Kadang2 hanjing. Aku tak pasti la pulak, hanjing tu hanjing hutan ke hanjing bandar. Camane pulak le aku nak check ye tak???


So, malam tu budak2 ni duk melepak ramai2 tiba2 keluar la sekor hantu ni. Kalau ikut cerita kata PONTIANAK. Ntah ye ntah tidak pun aku tak tau. Camane dorang boleh kenal PONTI pun aku tak tau.. Sama macam dalam cerita kah??? Bertaburan la budak2 ni berlari balik. Ada yang ketar2 bila dah sampai rumah. Tau pulak dorang ni takut.


Tapi tu la yang memusykilkan aku tu. Bukan ke kalau esok dah puasa, malam tu setan dah kena tambat? Habis sapa pulak yang jadik PONTI tu yerk??


N aku wonder jugak apa agaknya dorang maki hantu tu. adakah dorang kata 'cilanat punya hantu' atau 'setan betul'. Ke dorang kata 'babi betul'?? macam tak kena sebab bukan babi yang kejar dorang kan??


Mungkin dorang kata 'kambing betul'... Busuk agaknya bau PONTI tu. kan??? kan???







No comments:

Post a Comment