Wednesday, September 7, 2011

Bebal tengok Generasi Y

Berdasarkan Wikipedia, Generation 'Y' atau Gen 'Y' (juga dirujuk sebagai Millenial Generation) adalah generasi yang lahir antara pertengahan tahun 1970 hingga awal tahun 2000. 


Boring kan statement tu. Yang aku maksudkan Generasi Y kat sini ialah ini...

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Gambar adalah di google ye. Tak kuasa nak snap gambar real.. Den tak selero!!


Aku pelik betul budak2 zaman sekarang. Suka benar dedah alur pungguk. Tak cantik langsung la dei..


Hari Isnin, masa dalam perjalanan balik dr Kuantan, kami ni singgahlah kat R & R Temerloh. Duk la hujung2 sikit. Dapat port 1 meja ni elok dkt dgn sinki & ada kipas. Elok je aku duduk kat situ, adalah sekolompok mamat mix (ntah Pan Asia ke, tapi bukan orang local) duk mendedahkan alur pungguk. Dah la dia tu banyak bulu di badan, so korang boleh expect la camna alur pungguk kan???


Tak perlu nak explain panjang, aku dah takda selera...


Kalau cantik pun aku tak hingin nak tengok la...


Kat ofis ni pun dulu ada sorang yang begitu. Nasib baik budak praktical j. Aku siap duk lalu lalang memikir nak tegur ke tak. Dah ke bawah sangat dah. Bukan Gen Y lagi, ni dah campur siap ngan anak2 dia punya labuh seluar tu. Masya Allah... Bebal aku..


Tadi kat dalam lif. Aku tak nampak la Gen Y dia tapi bila tengok dr belakang aku perasan dia punya seluar sikit punya tak in dengan pinggang tu. Nak kata pungguk dia labuh tak jugak. Sah.. kalau mamat ni duduk, boleh nampak jelas alur tu.


 Mungkin dorang tak perasan kot...



No comments:

Post a Comment