Friday, September 30, 2011

Cerita pasal budak datang interview lagi

Oleh kerana bulan ni ramai yg datang untuk interview, so memang banyak cerita nak kongsi.

Situasi 1

Aku : Helo.

Adik : Sy yg kol tadi.

Aku? Terpinga2.

No 1, aku tak angkat call yg sebelum ni so mana la aku tau ko sapa.

No 2, ini bukan cerita kartun hokey yang bila ko kol ada awan kat atas tepon aku menunjukkan ko yang mana satu.


Apa respon aku?


Aku transfer line ke bahagian recruitment. Tak kosa nak layan.


Situasi 2

Adik : Kak, sy kat roundabout ni (siap ngan sleng Terengganu)

Aku : OK. (dah tu korang nak aku jawab apa?)

Adik : Office ni dekat dgn CIMB Bank tu ye?

Aku : Aha, adik ada nampak pintu no 5 & 7 kan? Nanti masuk ikut pintu tu.

Adik : Aha, ada. CIMB Bank ni kat Sek 14 ye kak?

Aku : Adik ada nampak tak bank?

Adik : Ada

Ok. So what?? Tak kisahla CIMB Bank tu nak duk kat seksyen berapa pun. Tapi ko dah nampak bank tu, dah nampak pintu tu. Apa da hal dgn seksyen tu dik oiiiii??????


Apakah???????????


Ok.. Nasib baik hari ni hari Jumaat. Akak terpaksa bersabar.


Nasib ko memang baik dikkk!!!!!!


No comments:

Post a Comment