Friday, October 28, 2011

Anak dara demam, tak sedarkan diri.

Hari Rabu anak dara demam panas. Actually dr hari Ahad lagi tapi malam Selasa tu br teruk. Eventhough dah g hospital hari Selasa & dapat antibiotik, demam dia masih tak berkurangan.


Pagi2 Rabu tu dia dah bangun awal carik papa. So dia pun keluar carik papa dia kat ruang tamu. Lepas tu En Hubby masuk bilik semula dengan anak dara yg dah lentok. Aku kejutkan pun tak bangun. Of course aku cuak. Ada la dia menyaut hujung2 tapi lepas tu senyap.


Masa ni dah bergenang air mata. Aku kan heroin Hindustan sikit..


Sikit jeeee.. (tak nak ngaku jugak kan?)





Tubuh dia lembik betul masa ni. Time nak tukar baju sebelum g Hospital Selayang tu pun dah tak larat sangat.


On the way nak g hospital tu aku duk penang nadi dia. Bimbang. Mula la macam2 benda pikir dalam kepala. Cuak, sungguh aku tak pernah cuak macam ni. Lagi2 anak sendiri. Dah la pagi tu masa dia kat papa dia, papa dia kata anak panggil. Aku masih kat bilik tak sihat kepala,  so buat dunno je la. Kalau la berlaku apa2 tak ko rasa bersalah??


Lepas doktor kata result darah ok, kami sangat2 lega. Mungkin dia lemah pasal antibiotik. Yang paling lega dia mintak susu. Lapar sangat agaknya, dia minum 2 botol. Botol ke 2 tu dah tak larat nak habiskan semua. Itu pun dah cukup banyak. 


Pagi tu lepas sampai rumah, anak dara kemaruk nak makan. Mak ngah dia bg makan nasi minyak & telur rebus. Pastu makan macaroni pulak. Huih.. Boleh tahan..



Untuk those yg duduk kawasan2 red area denggi ni, g la cepat2 test darah kalau demam tak surut 3 hari. Toksah la tunggu lama2. Sekarang ni bukan boleh kira. Hari ni ada, esok dah takda. Nauzubillah...




No comments:

Post a Comment