Friday, October 7, 2011

Cerita lagi, dan lagi, dan lagi... pasal budak2 ni lagi la.. aiyoooo

Okla korang tertanya2 knp ramai sangat yg datang interview. Company ni ada buat outsource untuk TELCO industry. Ha, sapa yang carik kerja in TELCO industry, meh email aku.


Pun mesti korang tanya knp asik aku j yg jawab tepon. Sebabnya tepon ni kat meja sebelah aku (main line). Kalau orang sebelah takda, aku angkat la. Kalau aku takda orang lain pulak yang angkat.


Aku bukan receptionist ok. Nak kena lempang meh la tanya.


Ini kisah semalam. Situasi 1,

Aku : Hello.

Adik : Hello. Saya dah sampai depan Pusat Perubatan Rahmah. Macam mana nak g sana ye?

Aku : Akak tak tau dik.


Sorry la dik, ko carik la sendirik. Pusat perubatan tu pun aku tak pernah dengar camno nak tolong. Ko kat mana pun ko tak tau. Nak carik landmark pun biar la bebenar sikit.


Selepas budak tu kol, sakit kepala menyerang. Dan call2 selepas itu kalau takda org jawab, aku angkat & transfer terus ke tempat lain. Mintak maap la kome, can't take it anymore.


Bila tengok budak2 ni datang interview pun kadang2 sakit mata. Cara berpakaian takda problem sangat. Cuma rambut masing2 tu jagalah sikit. Kalau letak minyak sikit kat rambut tu nampakla senonoh sikit. Eventhough aku tau budak2 ni fresh lagi tapi masa kat U kan dorang ada ajar macam mana attire nak attend interview. Apa yg kena bawak. Salinan sijil & resume. Jgn la kitorang pulak yg buatkan salinan. Sapa yang nak keje ni?


Yang jawab test pun satu hal. Kat situ dah ditulis tandakan 1 jawapan sahaja. Tanda 1 sudahla. Ini tak, dia tanda semua jawapan. Pastu kalau takda jawapan dia letak E kat hujung borang jawapan.


Apakah?????



And ada certain2 time memang ramai sekali yang datang. Kalau perempuan duk rapat2 aku boleh terima. Kalau lelaki duk rapat2????



Goli dennnn!!!!!!!!




No comments:

Post a Comment