Thursday, May 17, 2012

Update...

Lamanya la tak menghupdate. Ada benda nak kongsi tapi takda mood. Kadang2 tak boleh sign in blog sendiri. Ini tak tau hape ke mimpinya tetiba boleh. Padahal dah rasa mengantuk nau ni.


Update 1

Mak lepas operate yg kedua nampak ok. As, adik aku yg kerja nurse tu kami mintak berenti keje sbb mak perlukan anak perempuan untuk mandi, makan dsbg. Minor stroke menyebabkan tangan kanan mak tak boleh nak pegang lg. Now tgh fisio ngan hkl. Next week jmp pakar bedah ijn. Aku nak tunggu apa respon dia. Campur nak suh komplen pasal servis emergencyijn yg tak macam emergency dan membuatkan aku maki 3 kali berturut2 sbb lembap nak mamp**. Yg penting rasa nak ke emergency ijn pun tak hingin. Alang aku pregnant, suara tahap2 terdaya aje. Kalau tak harus suara aku kuat mengomel kat situ.



Update 2


Aku dah masuk 34 mggu. Doktor kata sah baby girl. Uriok, baby pun ok cuma baby kecik skit this time. Mana taknya 7 bln pregnant aku br naik 5 kg j. Masa tu baby br 1.1kg. Doktor bg ubat tambah darah, nah, mencanak nak berat anak 1.9kg. Itupun dia kata kecik. Masa2 ni nak suh mkn banyak pun tak lalu dah. Baby dh duk tpt dia elok. Doktor kata cam bersalin awal j aku ni. Kang kalau tetiba aku senyap sebulan tu maknanya dh bersalin le. Jamu kali ni dh tak membeli jamu2 di pasaran. Kita main beli kat pasaran gelap sudah. Pakai jamumakcik ngurut aku dulu. Pun tak payah pakai slimming2 gel bagai. Hazab memakai gel leesa formula dulu. Habis merah2 perut peha nak bg kurus. Sudahnya pakai 3 kali pastu aku simpan. Menggelupur kepanasan. Sapa nak try meh email aku. Saje la menggatalkan diri. Sapa boleh pakai aku salute la. Jgn lupa pakai bengkung jawa 5 meter skali. Apa kelas pakai gel aje..... Serik aku.. Serik..


Update no 3 dan seterusnya kemudian la y. Lapor cmpr ngantuk cmpr aku tak pandai memakai tab2 ni.



No comments:

Post a Comment