Thursday, July 5, 2012

Angan-angan..

Bila duk rumah je masa berpantang ni, habis rancangan TV aku tengok. Sampai ke Masterchef Selebriti pun aku tengok. Padahal dah tau mesti banyak drama punya. Lagi2 kalau si Azwan. Tapi tengok jugak kan?

 
Pastu tertengok Sapa Di Rumah? kat Astro. TEngok rumah orang pastu chef & selebriti memasak. Masak lagi. 2 hari ni terjebak tengok Cake Boss kat saluran 707. Jamie Oliver buat brownies tadi pun cam sempoi je. 15 min dh siap.


Apa yang aku tengok sebenarnya??? Diorang punya kitchen la.. Sangat praktikal & sungguh syiok memasak bila kitchen friendly user. Semua ada kat situ.






 Comel kan? Kalau rumah yang jenis lapang sampai habis boleh la buat partition unt dapur macam ni.




 Dapur warna putih ni mcm unt org yg tak masak sgt j. Sebab cepat nampak kotor. Tapi sgt English style. Tido kat dapur pun boleh cam ni.





 Kecik & ringkas. Nak main kejar2 pun boleh lagi ni.





 Aku suka colour dia. Pastu semua built in. Oven kat situ, peti sejuk & stove pun dekat2. Sungguh teruja nak masak. Kalau ada island table sikit kat situ pun best. Sambil masak, sambil bergosip. Alang kalau balik ke rumah mak pun bila masak ramai2 mesti nak duk kat dapur jugak bergosip. Nasib gak ada tempat nak duk bersantai. Bentang tikar, duk bersimpuh ramai2 dah boleh berborak.



Nak sambung berangan lagi.....



1 comment:

  1. assalam ... bila nak post gambar baby baru????

    ReplyDelete