Thursday, September 13, 2012

Pls la, professional la sikit.

Penat melayan karenah bos-bos semalam rasa tak habis lagi, hari ni sambung pulak dgn supplier. Kalau supplier local senang aku nak cakap, ni oversea. Main email aje.


 Mintak maapla. Most of the time aku tak rasa omputih tu sangat bijak pandai. ada jugak bahagian bodoh sombong tak boleh di ajar. Walaupun dah gunakan bahasa yang baik2, masih eksen. Gaduh2 ikut email dari bulan 4, sampai sekarang bulan 9 dah tak habis2 lagi. Aduhai.... Tak well educate ke atau bangang, tak tau nak categorikan kat mana.


Actually sama je cam orang kita kat sini, bukan tak ada. Macam ada sorang makhluk ni. Dia CPA  (Certifite Public Accountant) from oversea. Dah berumur ok. Lelaki pulak tu. Tapi sikap tak menggambarkan professional langsung. Asalnya sebab aku tak inform kat dia apa yang aku buat, terus cakap kat COO. Tapi action yang aku buat tu betul, cuma bypass dia je. But still salah tetap salah la kan. Kena admit la. Tapi dia pulak yang sentap tak hengat. Sorry la aku nak layan sentapan2 time kerja ni. Lagipun yang salah aku, ko sentap apahal.


Bila dia refuse untuk layan phone call aku dan akhirnya terpaksa jugak cakap ngan aku sebab aku person incharge aku cakap terus ' kalau nak marah2 macam mana nak buat kerja'  Lepas tu baru elok. Subordinates aku pun perasan. Tak malu ke??


Aku jenis straight to the point. aku salah, cakap. Kalau betul aku salah, aku admit n apologise.



Tapi bila ko yang sentap, memang kena sound la. Tak kira la ko sapa. Kalau dah sampai aku tension susah nak buat kerja, baik aku hantar surat.


Morale of the story, be professional guys. Work is work. No heart feelings.


Kalau suka nau merajuk, duk rumah diam2 sudah.





No comments:

Post a Comment