Wednesday, April 10, 2013

Alhamdulillah, rezeki di tahun baru

Finally aku dah hand-in my resignation walaupun pada saat terakhir. Sikit punya lama duk bersembang pasal kerja, tinggal 15 minit lagi pukul 6 ptg baru la aku dapat hulurkan surat tu.


Itupun speechless.


Masa bos tanya apa ni, aku senyap tak terkata. Nak terang pun takda idea. Yang bos aku sedikit upset is aku tak datang bincang dulu which is takkan aku datang bincang dengan harapan please la counter aku. Ooo.. aku tak buat kerja2 macam tu. Plus benefit yang aku dapat is soooooooo good and i just can't say no! Dengan gaji yang aku mintak tak nego, alhamdulillah. Syukur nikmat Allah.


Nak kata sedih tak, excited pun tak la sangat. Padahal ku baru 6 bulan kat sini. baru je dapat surat confirmation.


Ye la, kat sini agak fleksible. Masa masuk keluar boleh ejas lagi. Ada pulak kawan2 rewang (baru je establish 2 bulan). Banyak benda yang dah on track.


Yang penting taik tinggal sikit . (nk jugak sebut pasal taik kan?)


At the same time aku wondering macam mana la tempat baru. Meeting new people. Taking new responsibilities. Kalau aku tak meet their expectation macam mana? Bos aku bingung tak?


Tapi yang paling aku tak suka ialah nak adapt dgn tempat baru. Nak makan mana? Nak makan ngan sapa?
Jangan la bos aku tinggalkan aku hendaknya.


Belum apa2 lagi dia dah kol aku semalam tanya boleh tak aku masuk ikut date yang dia nak. Bila aku dah confirmkan terus dia kata 'I sayang you la'


Aku betul2 harap dia ada sedikit kegilaan macam aku jugak. Kurang2 ada geng.


But, despite of all ups & downs here, I will definitely miss them.


Okey, nak sambung kerja. Tinggal sebulan aje lagi ni. Kerja bertimbun nak settle..


Daaa......





No comments:

Post a Comment