Wednesday, December 17, 2014

Malaysian, please be more sensitive..

Semalam first time dalam masa 2 tahun duk berulang ke office, aku sound orang.


 
 
Masa sampai kat stesen Wangsa Maju, adalah sorang pregnant lady ni which aku rasa dia dah dalam 8 bulan macam tu berdiri betul2 antara aku ngan mamat sebelah aku ni. It was so obvious, bila pregnant lady ni duk tercegat kat depan dia, boleh mamat ni bukak handphone dan main CANDY CRUSH.
 
 
Korang macam suspicious eh eh macam mana pulak aku tau kan.
 
 
Aku jengah sikit tengok apa yang dia buat (do i care??) dan dengan selamba aku cakap kuat sikit
 
 
CAN YOU GIVE YOUR SEAT TO THIS PREGNANT LADY??
 
 
Dia dengan oh oh (seolah2 ko tak nampak pregnant lady tu) terus berdiri sambil sambung main.
 
 
Good!!! Main la CANDY CRUSH sambil berdiri ye...
 
 
Tolong la Malaysian, be more sensitive. Kalau hari ni ko buat kat orang, tak mustahil esok lusa jadi kat bini ko atau adik beradik ko. How do you feel?
 
 
This is very frustrating and irritating at the same time.
 
 
Kata rakyat Malaysia prihatin, ini la masanya!!

 

No comments:

Post a Comment