Friday, December 5, 2014

Masak entry : Bila mama rajin

Mcm mengada2 sangat tajuk entry, padahal ini semua kes nak menghabiskan bahan dalam peti.


Alkisah semalam Humaira demam panas. So memang dah plan awak2 nak ambik half day. Kang dia merengek nak berdukung je payah pulak mak dia nak buat keje rumah. Aku pagi2 lagi dah plan apa nak masak since En Hubby pun plan nak balik kg lama sikit mggu depan.

Dah lepas mandi and tidokan Humaira bermula la operasi di dapur and tadaaa.....


 


Lauk semalam bertajuk ayam goreng, kurma ayam. daging black pepper dah telur asin.


Dah siap masak semua check2 la Humaira dah ok ke belum, sekalik badan dia panas lagi. Tak boleh jadi ni, kita sambung sekerat hari lagi cuti. En Hubby pun kata u tak payah g keje la hari ni. Tanpa berlengah i kata ok (muahahahaha.. ini namanya mood akhir tahun)


Pulak lepas tu anak2 kat rumah maknya nak balik. So harusla sediakan minum petang. So juadah minum petang adalah... ROTI TELUR SUMBAT SOSEJ


Ni pon nak tulis resepi kah??? Gila senang.

Roti
Sos cili
Sosej
Telur
Marjerin


Cara2 : Sosej tu goreng dulu and belah 4 atau 3 (sebab nak bagi anak makan kena potong kecik sikit). Pastu roti potong 2 and sapu sos cili atas roti. Golekkan sosej dalam roti pastu golek sekali lagi dalam telur. taruk mentega sikit and goreng. Dah siap.


 
imej google sbb tak smpt dah nak snap gambar

Daaaa....




No comments:

Post a Comment