Thursday, January 29, 2015

Muhasabah diri

Salam semua. Semoga hari ni lebih baik dr semalam. Insya Allah


2 minggu ni rasa macam fully occupied sangat. Dengan anak yang macam2 ragam dan abah yang accident kat rumah and admitted kat hospital. Emosi yang huru hara (termasuk teka teki bonus berapa bulan, yang ni paling sakit jiwa menanti)


Masa abah masuk hospital tu (government hospital ye) aku cakap kat Idah, kenapa la selalu jadik macam ni masa along tengah berat. Teruk pulak tu. Fracture kat bahu kiri and cedera kat kaki kanan. dah la ada mild diabetes and high blood. Masa pregnant Safiyya, mak buat bypass. Masa pregnant Humaira aku mengadap bosses yg cerewet sgt kat ofis (elok pulak tahun lepas perangainya). Pregnant yang ni abah pulak. Frust sebab pergerakan terbatas dan tak boleh nak tolong sangat sebab kena sedar diri. Cuti pulak dah habissssssss... lagi stress...


Tapi Allah ganti dengan berita baik yang lain untuk kami suami isteri. Mr Hubby dengan kerja dia and myself dengan increament yg kononnya nak reward diri sendiri dulu but at last anak2 jugak yang dapat. Mcm tau2 aje mama dia dapat rezeki lebih. Elok jugak, duit bonus mama simpan diam2 please jgn pau mama lagi. Dapat la belikan supplement untuk abah punya recovery.


Alhamdulillah..
Alhamdulillah..
Alhamdulillah..


No comments:

Post a Comment