Monday, February 23, 2015

Risau

Last week aku g checkup. Maklum dah masuk 34 minggu tak boleh nak ngelat g jumpa doktor dah.
Lama jugakla menunggu dekat 2 jam. Oleh kerana nak prepare perut untuk 2 jam, aku tibai nasi goreng, roti telur ngan teh tarik.


Over tak????


Pujuk hati sambil kata malam tadi tak sempat makan so sarapan pagi ni kena lebih sikit. Kata untuk 2 orang kekdahnya kan....


Ok, bukan pasal makan banyak yang merisaukan aku. Sebenarnya doktor kata kedudukan baby songsang. Aku dah biar benar doktor ni. Saja nak usik saya kan... Eh.. Eh...


Mana tak nya dia baru aja letak scanner tu atas perut aku dah kata songsang. Dia kata baby awak ni kecik. At 34 weeks baby baru 2.1kg. So dia banyak ruang nak pusing2. Even masa mula2 jumpa doktor dia kata aish kenapa mummy nampak tak larat ni. Aku duk kata aku tak larat sebab gemuk kot. Bila dia check dia kata ooooo patutla... dah 8 bulan setengah. Tapi tak nampak sangat la perut u ni. Aku kata memang la. Naik lrt pun kadang orang tak bagi duduk. Padahal ketar dah kaki aku ni menahan. kawan ofis aku kata akak pakai baju besar tu yang orang tak nampak.


Dah ape ke halnya yang nak pakai sendat2 tunjuk perut? Stress la weiiiii.....


So, my next appointment early next week kena datang check lagi. Kalau tak betul jugak dia akan tolong betulkan. Kalau betulkan awal sgt dia takut baby engaged terus. Beranak awal pulak aku. since baby pun kecik. I am nervous u ollssssss......


Another tips katanya masa sujud tu kena lama sikit. Baby boleh betulkan kedudukannya sendiri. Ini bukan tips dr dia, ini saintis dah buat kajian katanya...


Subhanallah... hikmah sujud dalam solat...


Doakan ye...