Thursday, August 20, 2015

My only anak buah

Aku ada sorang aje anak buah so far (belah aku la). Soon sorang lagi nak keluar, lelaki jugak insya allah. Tapi anak bertuah yang sorang ni dah umpama macam aku ada 2,3 orang anak buah.

Nakal tapi sweet
Manja tapi berdikari

Suara nyaring mak ai. Amina ngan piya pun tak boleh lawan. Nak kata makan vitamin lebih tak jugak budak ni. Kurus aje. Ada banyak udara dalam perut gamaknya.

Tapi ini la buah hati aku. Mungkin sebab dia sorang je lelaki makanya tumpuan masih lagi kat dia. Cucu lelaki, sulung pulak tu. Beza ngan Amina 2 hari je.


Rayyan Zofran


yg ni la rupa adik aku. rasa macam tak pernah ada gambar dia dalam blog aku ni



gambar raya tahun ni, kat rumah mak


rakan sebaya

 

Friday, August 7, 2015

Anak dara bam bam

 Last week babysitter aku hantar gambar Zahra.





Anak dara ni dh pandai demand. Lambat sikit bg susu dia punya teriak bukan main lagi. Tak mo baring lama2, nak berdukung j. Pulaknya bila duk kat rumah mak dia, mak ajak duk luar rumah ambik angin. Hui.. bahagia sungguh.

Anak dara bam bam.. Mama sayanggggg kamu ketat2.

 

Manners!!!

Sometimes bila asyik mengulang benda yang sama rasa sangat annoying, rimas dan macam2 perasaan ada. Rasanya aku dah banyak kali sgt cakap pasal attitute orang yang naik LRT ni.

Yang aku nak share ni last week punya incident


 
 
Aku tak reti macam mana nak describe keadaan pakcik ni. Nak kata cacat kang melampau pulak tapi seolah2 dr atas punggung sampai kaki tu macam senget. Dan dia kena ambik masa nak berjalan and wife dia tolong pimpin la. Dah sangat2 obvious dorang suami isteri tu tua sorang pun tak ambik initiatif nak bangun. Aku dah staring je kat 2 orang mamat yg duduk ni (aku berdiri time ni). Train nak gerak eh kau tak bangun lagik. Aku pun mula la kan.
 
Kenapa aku kata not old? Dia maybe dalam hujung 30-an and awal 40-an. Pada aku kalau sihat bangun je la. dah la duduk seat OKU. Tak malu sungguh la weiii
 
Dia bangun tak puas hati tapi berdiri sebelah aku. Dan tetiba bau badan tak mandi pagi pun menyerlah.
 
Cit... terus g carik port lain.
 
 
 


Tuesday, August 4, 2015

Alahai Ahmad Maslan

Aku tak paham jugak ngan Ahmad Maslan ni. Kental sungguh hati dia menghadap kutukan orang. Dan setiap kali dia bukak mulut mesti aku rasa annoying. Masa dia nak cakap tu tak pikir dulu ke?

Was-was jugak aku ngan CGPA 3.85 dia ni



Sapa la yang semak speech dia ni. Ke main sebat je




Tahniah.... Kejatuhan Ringgit dah sama ngan CGPA Ahmad Maslan!!!






Yang ni yang paling tak boleh diterima dek akal.

Statement yang paling bangang so far.

Bala.... bala....





 

Short and sweet aje

Salam semua..

Dah masuk minggu ke-tiga br nak update blog.

Nak share gambar di petang raya pertama. Gambar ber-enam beranak yg mujur gak ada. Main tangkap muat kekdahnya.

 



Tetiba aku rasa 'penuh' dalam gambar. Semangat sungguh sorang2. Dengan aku2 sekali sama naik.