Friday, August 7, 2015

Manners!!!

Sometimes bila asyik mengulang benda yang sama rasa sangat annoying, rimas dan macam2 perasaan ada. Rasanya aku dah banyak kali sgt cakap pasal attitute orang yang naik LRT ni.

Yang aku nak share ni last week punya incident


 
 
Aku tak reti macam mana nak describe keadaan pakcik ni. Nak kata cacat kang melampau pulak tapi seolah2 dr atas punggung sampai kaki tu macam senget. Dan dia kena ambik masa nak berjalan and wife dia tolong pimpin la. Dah sangat2 obvious dorang suami isteri tu tua sorang pun tak ambik initiatif nak bangun. Aku dah staring je kat 2 orang mamat yg duduk ni (aku berdiri time ni). Train nak gerak eh kau tak bangun lagik. Aku pun mula la kan.
 
Kenapa aku kata not old? Dia maybe dalam hujung 30-an and awal 40-an. Pada aku kalau sihat bangun je la. dah la duduk seat OKU. Tak malu sungguh la weiii
 
Dia bangun tak puas hati tapi berdiri sebelah aku. Dan tetiba bau badan tak mandi pagi pun menyerlah.
 
Cit... terus g carik port lain.
 
 
 


1 comment:

  1. mmg ada kan org yg super selfish.. nampak org pregnant dan dan tu tido. macamlah bini korang tu nanti kalo pregnant sihat walafiat tak sakit pinggang bagai.

    kan akak sheila dah meghoyan pepagi

    ReplyDelete