Thursday, September 3, 2015

Semalam la ni. Hari ni baru citer (tajuk macam ni pun ada kan)

Semalam konon2nya nak bawak la Zahra ngan Maira g cucuk kat klinik desa yg terdekat ngan rumah. Kalau nak tggu PMC lambat lagi la jawabnya. Sebab jumlah vaksin yang dibekalkan kat hospital swasta pun terhad sekarang. Klinik toksah cakapla. Puas dah aku follow up.

So gigihla bangun pagi kejutkan semua mandi pagi dulu sblm gerak.

Sekalikkkkk, klinik desa itu sangatla desanya. Desa sangat sampai masih guna rumah kayu siap tangga kayu lagik. Sikit punya ramai orang sampai dah bersila kat lantai

Baru pukul 8.15 pagi kot.

Dah la sikit punya hazab nak parking. Sebab dekat ngan pasar lama. Lorong pulak kecik nau.

Kementerian kesihatan tak tengok ke tempat ni. Sedih nau kot. Kawasan aku ni bukan la rural area pon. Tak boleh nak imagine tempat yang lagi terpencil. Tak salahkan rumah kayu tu tapi kawasan sekitar yang tak friendly user dan dah tak sesuai kot. Plus dengan peningkatan komoditi (ewah) boleh pikir dengan logik sikit kot.

So, my next solution is waiting another phone call from PMC. Yang aku pun tak tau lagi bila.
Harus tak injection jugak budak2 ni kang.

Terasa sedih nau semalam. Penat kot dah berapa kali kena macam ni. Once at PMC, twice kat klinik desa. Letih mengangkut semua dan kesana kemari. Sudahnya semalam aku ke ofis dengan mata yang sikit lagi nak tutup. Dah nak rebah atas meja dah. Alhamdulillah malam tadi 8.30 malam semua dah tido. macam tau2 je mama letih sgt.

Sebulan ni bila terasa letih aje aku decide nak beli something for myself. Which dulu aku dah makan tapi tak consistent. Nanti aku share effect benda ni kat aku k.