Tuesday, February 23, 2016

I need good news please

Bulan ni aku rasa bulan yang penuh cabaran.

Cabaran dengan anak2 yang tak sihat dan berturut. Macam tau aje lepas sorang sembuh dari sakit, sorang lagi akan menyusul.

Mula2 dengan Amina yg demam dan hidung berdarah sampai kena bawak ke private and government hospital.

Lepas tu Zahra pulak yang kejap demam, kejap elok. Ragamnya toksah cakapla. Asik berdukung je.
Semalam mata nampak merah. Udah... takkan sakit mata pulak nak...

Pagi tadi Piya kata sakit tekak. Awal pagi, hari tak terang pon lg dah ajak g klinik. Tak lalu nak makan katanya.

Dan, Mama pon ada terasa macam lembap semacam. Kalau doktor bagi MC, pucuk di cita 7 padang bola hamba tadahkan.

Ok, esok tolong la bagi berita baik. Contohnya, eh.. eh.. I belikan kek yang u suka sangat tu ... (pon jadik)


Ok, bai.


 

Thursday, February 4, 2016

Susahnya budak ni nak makan

Pagi ni bangun tido terus rasa sakit kepala. Dah 2 hari tak makan nasi. Bukan tak selera, tapi tak sempat nak makan nasi. Safiyya demam, batuk dan selsema. So, semalam dia baring kat kaki aku dan tak boleh berganjak ke mana2.


Tak boleh pegang adik2 yang lain pon.


Adoila.. Stress pulak rasa. Siap boleh pesan awal2, mama jangan marah Ya tau. Ya sakit ni.


Lagi bertambah stress semalam Humaira tetiba tepuk2 perut mengadu sakit. Mula2 aku ingat dia nak berak, tepuk2 sekali lagi, sah perut budak ni masuk angin. Susah benor nak makan nya. Dah macam2 makanan aku offer semalam.


Spagetti sudah
Biskut sudah
sampai roti calit kaya pon tak jalan


Takkan nak minum susu je kot.


Hari ni ko tengok la nak, mama korang meroyan nak mencarik makanan yang korang boleh makan.
Bukan mama korang yang kena habiskan semua.


*nangiskatbucukatil*
*mamajugakyanggemuk*
*bilamamanakkurusmacamni*